یک اپیدمیولوژیست درباره اینکه گفته می‌شود شیوع کرونا در ایران تبدیل به اپیدمی نشده می‌گوید: دقیقا اپیدمی در کشور رخ داده و این محدود به یک منطقه جغرافیایی نیست. ما مرحله طغیان را رد کرده‌ایم و در وضعیت اپیدمی این بیماری به سر می‌بریم.

فاصله اجتماعی

به گزارشهمشهری آنلاین به نقل از روزنامه شهروند،‌ پس از تنگ‌تر شدن دایره طرح فاصله‌گذاری اجتماعی و تصمیم‌های جدید برای آغاز به کار کسب‌وکارهای کم‌خطر، تعدادی از کارشناسان حوزه سلامت از جمله اپیدمیولوژیست‌ها درباره این موضوع ابراز نگرانی می‌کنند.

حمید سوری، اپیدمیولوژیست می‌گوید تصمیم‌گیری‌ جدید ستاد مقابله با کرونا برای کاهش محدودیت‌ها نگران‌کننده است: «ستاد کرونا مجموع مسائل اقتصادی، سیاسی و امنیتی را برای کاهش محدودیت در نظر گرفته است، اما از نظر اپیدمیولوژی کاهش دایره فاصله‌گذاری اجتماعی اصلا نمی‌تواند به نفع جامعه باشد؛ زیرا هنوز به مرز ایمنی نرسیده‌ایم.»

به گفته او در این تصمیم‌گیری‌ها مسئولان سود و زیان را لحاظ و در نهایت بر اساس آن هم برنامه‌ریزی می‌کنند. اما در علم اپیدمیولوژی این تصمیم‌ها به ضرر سلامت جامعه است: «متأسفانه بیماری در کل کشور منتشر شده و تنها محدود به تهران نیست. اصفهان و آذربایجان غربی، خراسان رضوی و … آمار بالایی از شیوع دارند. در حالی که قرار است از روز شنبه محدودیت‌ها در آن استان‌ها کم شود. در کشور هنوز به مرحله‌ای نرسیده‌ایم که بخواهیم محدودیت‌ها را کاهش دهیم و برای کم کردن سختگیری‌ها زود است.»

او دو مورد مهم را در کنترل و خاموش کردن اپیدمی موثر می‌داند؛ سرعت و شدت عمل: «ما در این دو زمینه هنوز به مرحله قابل قبولی نرسیده‌ایم. وضعیت طوری شده که اپیدمی از منطقه خارج شده و خطر بالقوه‌ای وجود دارد. با کاهش سختگیری‌ها رعایت مردم هم کمتر می‌شود و با این تصمیم‌گیری‌ها چراغ سبزی برای رفتارهای اجتماعی پرخطر روشن کرده‌ایم.»

این اپیدمیولوژیست درباره این‌که گفته می‌شود شیوع کرونا در ایران تبدیل به اپیدمی نشده توضیح می‌دهد: «دقیقا اپیدمی در کشور رخ داده و این محدود به یک منطقه جغرافیایی نیست. ما مرحله طغیان را رد کرده‌ایم و در وضعیت اپیدمی این بیماری به سر می‌بریم. اپیدمی دوره مشخص تعریف شده‌ای ندارد که بگوییم سه تا چهار ماه طول می‌کشد. حتی اگر هیچ اقدامی هم صورت نگیرد اپیدمی خود به خود خاموش می‌شود، درست مانند آتشی که روشن شده و به هر حال خودش خاموش می‌شود. ولی تفاوت در هزینه و باری است که این بیماری از نظر مالی ایجاد می‌کند. دخالت‌هایی که می‌شود برای کاهش دوره بیماری و به حداقل رساندن قربانیان است.»

او ایمنی جمعیتی را یکی از راه‌های کنترل بیماری می‌داند: «ما باید شاخص ابتلا را به زیر یک برسانیم. یعنی به طور متوسط در یک دوره بیماری، هر نفر بیماری را به یک نفر منتقل کند. در حالی‌که ما در شرایط فعلی در وضعیت بالاتر از یک قرار داریم. در ایتالیا این شاخص را به یک رسانده و کره جنوبی و چین مدعی است که آن را به زیر یک برده است. کاهش شاخص انتقال می‌تواند در کم کردن سرعت اپیدمی کمک کند. در حالی‌که ما هنوز به این مرحله نرسیده‌ایم و اقداماتی که در حال انجام است شرایط آینده را نگران‌کننده می‌کند.»

او تأکید می‌کند که این نگرانی‌ها براساس منطق علمی است نه احساسی.

کد خبر 498540

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha